Fogkőeltávolítás rendszeresen

Fogkőeltávolítás rendszeresen

Fogkőeltávolítás rendszeresen

Az egészséges fogak is odafigyelést igényelnek!

Előzzük meg a bajt és keressük fel rendszeresen fogorvosunkat!

A fogszuvasodás mellett számos olyan egyéb probléma is van, ami odafigyelést igényel. Ha a fognyaki kopásokra, a fogkőre és az ínybetegségekre nem figyelünk oda, idővel akár el is veszíthetjük az egészséges fogainkat! Ha azt hisszük, hogy csak fogfájás vagy fogszuvasodás miatt kell előkeresnünk fogorvosunk számát, bizony tévedünk, hiszen a hétköznapokban jelentéktelennek gondolt problémák igenis komoly gondokat okozhatnak.

Fogkőeltávolítás rendszeresen

A fogágybetegség ráadásul gyakoribb, mint hisszük, és ha nem keressük fel rendszeresen fogorvosunk, nem is vesszük észre, hogy veszély fenyegeti a fogainkat. Arról nem beszélve, hogy ezek a rendellenességek gócként lehetnek jelen a szervezetben, így az “egyszerű fogbaj” számos betegség megjelenésével is járhat.

Fogkőeltávolítás rendszeresen

“A fogágy gyulladását kockázati tényezőként tartják számon például a szívinfarktus és a stroke kialakulásánál, és szerepet játszhat a koraszülésben is. Kevesen tudják mindezt, igaz, kollégáim egy része sem ad megfelelő tájékoztatást erről. És sajnos arról sem, hogy mit kell tennie a betegnek, hogy elkerülje a bajt” – magyarázza dr. Győrfi Adrienne, a fog- és szájbetegségek szakorvosa, a SE docense.

Fogkőeltávolítás rendszeresen

Sokan felteszik a fogászati szakembereknek, a fogorvosoknak azt a fontos kérdést, hogy van-e különbség a lepedék és a fogkő között? Erre a betegek nem tudhatják a választ. Mind a lepedék, mind pedig a fogkő igen gyakori fogászati probléma. A jelentős lepedéklerakódás fogszuvasodáshoz vagy ínybetegséghez is vezethet. A fogkő nem más, mint az elmeszesedett lepedék. Ha felvértezzük magunkat a tényekkel, akkor eredményesebb lesz majd a fogainkról való gondoskodásunk.

A fogkő tömör és szilárd lerakódás, mely képes megkötni a szennyeződéseket és ezáltal elszínezni a fogakat. Fogkő akkor keletkezik, amikor a fog felületén lerakódott lepedék kölcsönhatásba lép a nyálban lévő ásványi anyagokkal. A fogkő eltávolítását kizárólag a fogorvos tudja precízen elvégezni.

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk.

Telefonszám: 06-20/243-41-75

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük