Fogpótlás csiszolás nélkül

1.eset

A felső fogak hiányát kivehető fogsorral pótoltuk. A képeken látható, hogy a fogak milyen sokat számítanak a külső megjelenésben. És akkor még nem beszéltünk a rágásról!

Fájdalommentes fogfehérítésFájdalommentes fogfehérítés
2.eset

A bal felső két hiányzó metszőfogat (1-es, 2-es) kivehető fogpótlással pótoltuk. Így, nem kellett lecsiszolni és gyökérkezelni a foghiány melletti fogakat. A kis kiterjedésű fogpótlás (klipsz) kiváló esztétikai és funkcionális eredményt nyújt, emellett az ára is nagyon kedvező. A fogtechnikus 1 nap alatt készítette el a páciens szájában látható fogpótlást.

Fájdalommentes fogfehérítésFájdalommentes fogfehérítés
3.eset

Fogorvosunk ebben az esetben is úgy készítette el a hiányzó fog (bal felső kettes) fogpótlását, hogy a foghiány melletti fogakat nem csiszolta le, és nem gyökérkezelte. A foghiányt egy alkalommal pótolta, úgy, hogy a hiány melletti fogakba egy üvegszálat rögzített, és erre a szalagra építette fel a hiányzó fogat. Így nem kellett lecsiszolni és gyökérkezelni a fogakat, és lenyomatokat sem kellett venni. A páciensnek is azonnal elkészült a fogpótlása, és csak egy alkalommal kellett eljönnie a fogászati magánrendelőnkbe. A fogpótlás gyönyörű lett!

Fájdalommentes fogfehérítésFájdalommentes fogfehérítés

 

4.eset

A bal felső két fog (oldalsó metsző és szemfog) hiányát ebben az esetben is csiszolás nélkül, a hiányt határoló 2 fogba rögzített szalag segítségével szüntettük meg. A szalag behelyezése, és a hiányt pótló fogak megformázása egy alkalommal történt a rendelőnkben.

Fogpótlás csiszolás nélkül

 

5.eset

A foghiány melletti egészséges fogakat -a rendelőnkben használt korszerű technikáknak köszönhetően- sok esetben nem kell lecsiszolni. Ennek a fiatal hölgynek az alsó hiányzó frontfogát tömőanyagból formáztuk meg a rendelőben, és egy szalag segítségével rögzítettük a hiányt határoló szomszédos fogakhoz. Amellett, hogy elkerültük a hiányt határoló fogak lecsiszolását, egy alkalommal a rendelőben kiváló esztétikai eredményt értünk el.

Fogpótlás csiszolás nélkül

 

6.eset

A képen látható 2 alsó frontfog hiányát, a beteg kérésére, csiszolás nélkül pótoltuk. A hiányzó frontfogakat ebben az esetben is tömőanyagból formáztuk meg a rendelőben, és a megformázott fogakat ugyancsak egy szalag segítségével rögzítettük a hiányt határoló szomszédos fogakhoz. A fogpótlással egyidejűleg a hiány melletti kicsit mozgó fogakat síneztük. A fogpótlás és a sínezés egy alkalommal készült el a rendelőben, és tökéletes esztétikai eredményt nyújtott.

Fogpótlás csiszolás nélkül

 

7.eset

A képen látható fiatalembert már régóta zavarta, hogy hiányzik oldalt a foga, de ő sem akarta lecsiszoltatni a saját fogait. Rendelőnkben csiszolás nélkül egy szalag segítségével rögzítettük a hiányzó fogat, mely utóbbit tömőanyagból formáztunk a helyszínen. Így a páciensnek várni sem kellett a fogpótlásra, egy alkalommal megoldottuk az őt már régóta zavaró problémáját.

Fogpótlás csiszolás nélkül

 

8.eset

A képen látható fiatal hölgy azzal kereste meg a rendelőnket, hogy szeretné pótoltatni a jobb alsó hiányzó fogát, de nem akarja lecsiszoltatni a hiány mellett lévő fogakat. Annak ellenére, hogy a meglévő fogai is nagyon rossz állapotban voltak, a fog pótlását csiszolás nélkül, a szomszédos fogakba elkészített betéttel oldottuk meg.

Fogpótlás csiszolás nélkül

 

9.eset

Rendelőnk szemlélete, hogy minél kevesebb foganyagot távolítsunk el. Ezért, ebben az esetben a hiányzó fogat úgy pótoltuk, hogy nem csiszoltuk le a pótólandó fog szomszédjait, hanem betétekkel rögzítettük a műfogat a szomszédos fogakba.

Fogpótlás csiszolás nélkül

 

10.eset

A foghiány pótlásához ebben az esetben sem csiszoltuk le a páciens fogait. A rendelőnk fogtechnikusa által elkészített fémmentes hidat a szomszédos fogakba kialakított üregekbe ragasztottuk.

Fogpótlás csiszolás nélkül

 

11.eset

A hiányzó fog pótlását ebben az esetben is, a páciensnek legoptimálisabb megoldással, csiszolás nélkül végeztük. A hiányt határoló fogakba beragasztottuk a fém nélküli esztétikus pótfogat.

Fogpótlás csiszolás nélkül