Hétköznapi ragyogás, nem hétköznapi embereknek

Hétköznapi ragyogás, nem hétköznapi embereknek

A Szépélet Magazin egy cikksorozat keretében fogászati kérdésekben készít interjút Dr. Győrfi Adrienne doktornővel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő vezetőjével. Térjen vissza heti rendszerességgel és olvassa el legújabb cikkeinket!

A rendelő vezetője, Dr. Győrfi Adrienne kandidátus és egyetemi docens, aki egy olyan nemzetközi színvonalú fogászati rendelőt alakított ki, ahol a ma ismert legkorszerűbb módszereket és a legújabb eljárásokat alkalmazzák.

A Fehérgyöngy csapatának irányelvei közé olyan momentumok sorolhatóak, mint a magas színvonalú, teljesen fájdalommentes fogászati beavatkozások elvégzése az esztétikai fogászat legmodernebb technikai hátterével felvértezve, valamint az, hogy a dolgozók szakmailag teljesen elkötelezettek munkájuk iránt. Az emberben azonban jogosan merül fel a kérdés, hogy miért éppen ide jöjjön, miben lehet más ez a rendelő, mint bármelyik másik fogászat. Erről Dr. Győrfi Adrienne-t a magánrendelő vezetőjét kérdeztem.

A Fehérgyöngy mássága nem csak a magas színvonalú, fájdalommentes orvoslásban rejlik, hanem abban az empatikus fogadtatásban és bánásmódban is, amit rendelőnk nyújt az ide érkezőknek. Személy szerint én kivétel nélkül, mindig alaposan elmagyarázom a pácienseimnek, hogy melyik fogukkal mi a probléma és milyen eljárásokkal kezelhetőek, mivel azt tapasztalom, hogy az orvosok, szinte semmit sem beszélnek meg a betegekkel, nem tekintik őket partnereknek. Nem mondják el a pácienseiknek, hogy mi okozta a betegségüket, és azt sem, hogy milyen kezelési lehetőségek közül választhatnak, pedig mi fogorvosok nem a fogakat kezeljük, hanem egy embert. Én próbálom elkerülni mindezt, és mindig megfelelő segítséget nyújtok a pácienseknek.

A FEHÉRGYÖNGY BETEGEI SORRA HANGOZTATJÁK, HOGY ÖNNÉL MÉG AZ INJEKCIÓ BEADÁSÁT SEM ÉRZIK…

Ez valóban így van, ugyanis a technikai újdonságok segítségével nem csak a beavatkozásokat tesszük fájdalommentessé, hanem már magát az érzéstelenítést is. A tűszúrás okozta fájdalom elkerülésére többféle módszer áll rendelkezésünkre, beleértve a kellemes ízű, speciális érzéstelenítő zselét vagy a sokkal kisebb, vékonyabb tűket.

LEHETŐSÉG VAN ÖNNÉL EGY KÜLÖNLEGES, HAZÁNKBAN MÉG GYEREKCIPŐBEN JÁRÓ KEZELÉSI ELJÁRÁS ALKALMAZÁSÁRA IS, AZ ALTATÁSOS FOGORVOSI KEZELÉSRE. IGAZ AZ, HOGY EGYRE TÖBBEN VESZIK IGÉNYBE EZT A LEHETŐSÉGET?

Sajnos nagyon sokan rettegnek a fogászattól, aminek általában egy korábbi, fájdalmas fogászati kezelés az oka, a félelem miatt pedig sokszor még akkor sem mennek el a fogorvoshoz, ha már elviselhetetlen fájdalmaik vannak. Sokan azt is szégyellik, hogy már igen elhanyagolt, rossz állapotban van a szájuk és ezért ódzkodnak fogorvoshoz fordulni. Én ezeket a betegeket bátorítom az altatásos kezelésre, hogy még csak ne is emlékezzenek a beavatkozásra, ezáltal megkímélve őket a fogászatok rossz emlékeitől. Az altatásos kezelések eredményességét igazolja, hogy az ébredező páciensek, rendszeresen megkérdezik, hogy egyáltalán történt-e valamilyen fogászati beavatkozás, mert ők nem emlékeznek semmire, és olyan, mintha csak 1-2 percet aludtak volna. A beteg- fogorvos bizalom kialakítása mellett az is az eljárás mellett szól, hogy egy altatásban akár az összes rossz fogat kezeljük, így nem szükséges többszöri kezelés, tűszúrás, fájdalomérzet, negatív élmények.

MILYEN MÁS ELJÁRÁSOKAT EMELNE MÉG KI, MINT A FEHÉRGYÖNGY SPECIALITÁSAI?

Az eddig felsorolt kezelések és eljárások mellett kiemelném még a fogfehérítést, a csiszolás nélküli fogpótlást és a fogfelépítést. A fogfehérítésről számos tévhit kering, melyek teljesen alaptalanok. Sokszor olvasni arról, hogy a fogfehérítés ártalmas lehet, hogy károsítja a fogakat és fájdalmas, ezek azonban nem igaz állítások.

A csiszolás nélküli fogpótlás egy olyan eljárás, mely nagymértékben megkíméli a még meglévő fogakat, és mint fogorvos, célom, hogy ezeket a fogakat a lehető legtovább megtarthassák a pácienseim. A csiszolás nélküli fogpótlásnak két módját alkalmazom a rendelőben. Mindkét eljárás előnye, hogy sem lecsiszolni, sem gyökér kezelni nem szükséges a foghiány melletti fogakat.

Az egyik esetben a hiányzó fog pótlása pedig egy szalag és tömőanyag segítségével történik. A másik módszer során, a foghiány melletti fogakba, a fogtechnikus által elkészített betétekkel rögzítjük a hiányzó fogat vagy fogakat. A fogfelépítés lehetőségét azért tartom fontosnak, mert abszolút híve vagyok a saját fog megtartásának. A saját fognál még nem találtak ki jobbat, legyen az bármilyen fogpótlás vagy implantátum. Ezért aztán igyekszem mindent bevetni annak érdekében, hogy a saját fog megmaradhasson.

Mindemellett pedig elérhető az ultrahangos fogkőlevétel, a fogszínű restaurációk, a fémmentes kerámia fogpótlások (porcelánhéjak, koronák, hidak), illetve olyan, sokak által elhanyagolt területekkel is foglalkozunk, mint a góckutatás, a szájápolás, a rossz lehelet kezelése és a szakmai tanácsadás. Az általános fogászati gyakorlaton kívül pedig ugyanekkora szakmai tudással, hozzáértéssel és empátiával foglalkozunk a gyermekfogászattal, a kismama fogászattal és a szájsebészettel is egyaránt.

A Fehérgyöngy szakmai sokoldalúságát és eljárásainak sokszínűségét, illetve Dr. Győrfi Adriennenek és csapatának rendkívüli, közel 30 éves szakmai tapasztalatát és betegeik iránti elkötelezettségét mi sem példázza jobban, mint egyik páciensük, Zsófi néhány hálás sora:

“Úgy öt éves koromban, mikor először jöttem ide, Adrienne mesét mondott nekem a fogvizsgálat alatt. Azóta eltelt 15 év, és bár mesét már nem kérek (de tudom, biztosan mesélne, ha megkérném), továbbra is mosolyogva jövök fogorvoshoz, mert tudom, hogy tuti nem fog fájni, és mindent rendbe tesz. Köszönöm!”

Rendelőnk számos Egészség Pénztárral áll szerződésben, az érdeklődők pedig mind a rendelőben, mind pedig annak honlapján részletes tájékoztatásban részesülhetnek a Fehérgyögy szakmai háttere és az eljárások mikéntjét illetően.

Végszóként pedig a családbarát Fehérgyöngy megteremtője, már-már szlogenné váló mondatával zárom cikkemet:

“Ha eljön hozzánk, otthon hagyhatja a félelmét!”

Szerző: Horváth Kitti Gabriella, Fotó: Ráczpali Attila

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük