Dr. Győrfi Adrienne: Professzionális fogfehérítés

A fogfehérítés a nyugati országokban már mindennapos kezelésnek számít, azonban Magyarországon még sokszor félelem és bizalmatlanság övezi. A fogfehérítéssel kapcsolatos számos tévhit egyebek között azzal magyarázható, hogy maguk a fogorvosok sem mindig kellőképpen tájékozottak. Ennek talán legfőbb oka lehet, hogy a fogfehérítésnek nincs magyar nyelvű szakirodalma, a jelenleg használatos tankönyvekben sem olvashatunk róla, emiatt aProfesszionális fogfehérítés című könyv hiánypótló szerepet tölt be.

A szerző célja, hogy a fogfehérítést mint az esztétikai fogászat egyik lényeges alkotóelemét népszerűsítse hazánkban. A könyv szerkezete logikus, felépítése a történeti áttekintéstől a patológia ismereteken keresztül, az anyagtani és kémiai tudnivalók összefoglalásán át a napi klinikai technikai részletek ismertetéséig vezeti el az olvasót. A fogfehérítés elméletének alapos és részletes leírása mellett a gazdag illusztráció hasznos gyakorlati tájékoztatást is nyújt. A szerző a különböző módszerek előnyeit, hátrányait és indikációs területét szakértelemmel és tárgyilagossággal mutatja be.

professzionalis_fogfeherites_konyv

A szerző habilitált fogorvos, PhD-fokozattal rendelkezik. Huszonkét éve a Semmelweis Egyetem Konzerváló Fogászati Klinikájának oktatója. Amióta a fogfehérítés része az egyetemi képzésnek, tantermi előadásokat tart e témakörből. Közel másfél évtizedes tapasztalattal rendelkezik e térületen. A kötetben ismertetett összes fogfehérítési módszert nap, mint nap rutinszerűen alkalmazza fogorvosi gyakorlatában. A könyvben szereplő fogfehérítési kezelések a szerző saját esetei.

E szakkönyv Magyarországon úttörő kiadványnak számít, hasznos és egyben nélkülözhetetlen nem csak a hallgatók és a fogorvosok, de a szakorvosok számára is.

Prof. Dr. Gera István

professzionalis_fogfeherites_konyv

fogfeheheriteskonyvaruhaz