Fájdalommentes szájsebészet

Fájdalommentes szájsebészeti beavatkozás Budapesten, a XIV.kerületben, Zuglóban – lézeres szájsebészeti kezelések

Fogászati rendelőnk fő célja: Menteni mindent, ami menthető, megtartani mindent, ameddig megtartható!

További videók >>

SZÁJSEBÉSZETI MŰTÉTEK FÁJDALOMMENTESEN

A fogorvosi rendelőkben végzett leggyakoribb szájsebészeti beavatkozás, a foghúzás vagy a fogvésés. A legtöbb esetben a bölcsességfog vagy a foggyökerek szájsebészeti műtétjéről van szó. De szó lehet, egy fájós fog eltávolításáról is.

Az általunk végzett szájsebészeti beavatkozások teljesen fájdalommentesek, ezért a betegek szívesen és félelem nélkül keresik fel fogorvosunkat.

Nálunk, a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőbenfogorvosunk olyan szájsebészeti műszereket alkalmaz, amelyekkel a szájsebészeti műtétekhez esetlegesen társuló komplikáció és a fájdalom csökkenthető.

Ezekkel a szájsebészeti eszközökkel, a lehető legkisebb csontsérüléssel távolítja el fogorvosunk a fogát. Ennek köszönhetően, rövid idő alatt Ön folytathatja mindennapi életét. Nem dagad be az arca, és nem szenved napokig a fájdalomtól.

Szakmai felkészültségünk és ultra modern műszerkészletünk alapján elmondhatjuk, hogy az ambuláns szájsebészeti helyreállítás teljes elméleti és gyakorlati eszköztára rendelkezésünkre áll, így bármely szájsebészeti beavatkozást nagy biztonsággal tudjuk elvégezni.

Mint bármelyik fogászati kezelés, a szájsebészeti beavatkozások is helyi érzéstelenítésben, nálunk teljesen fájdalommentesen történnek. Más injekcióstűvel, és különleges fogászati érzéstelenítési módszerrel végezzük a fogászati érzéstelenítést. Ezért a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben a fogászati érzéstelenítés sem fáj, Ön nem is érzi az injekció beadását sem.

A betegeket előre egyeztetett időpontban fogadjuk, így Önnek nem kell várnia órákat a váróban. Ingyenes, szabad parkolás áll a rendelkezésére!

Megfelelő technikával és erősebb érzéstelenítő oldattal a gyulladt szöveteket (fogat, fogínyt, tályogot, cisztát) is el tudjuk érzésteleníteni! Nálunk minden fájdalommentes!.

FOGÁSZATI KEZELÉSEK – SZÁJSEBÉSZETI BEAVATKOZÁSOK

 • műgyökér beültetés (implantáció, implantátum beültetése)
 • a fogak és foggyökerek eltávolítása foghúzással vagy szájsebészeti úton
 • áttörésben visszamaradt fogak sebészeti eltávolítása
 • bölcsességfogak eltávolítása, szájsebészeti műtétek
 • nyálmirigy betegségek kezelése
 • az állcsontok gyulladásos elváltozásainak és cisztáinak műtétei
 • csontpótlás
 • gyökércsúcs rezekció

Igény esetén, a szájsebészeti beavatkozásokat altatásban is végezzük.

ALTATÁSOS SZÁJSEBÉSZETI KEZELÉS

Nálunk, ha szeretné, akkor Ön alszik a fogászati-, szájsebészeti kezelések alatt!

A betegek nagy része szorongással, a fogászati kezelés iránti komoly félelemmel érkezik, amely sok esetben lehetetlenné teszi a fogászati beavatkozások elvégzését. Rendelőnkben ezért lehetőséget teremtettünk arra, hogy igény szerint, altatásban végezzünk bármely fogászati, illetve szájsebészeti kezelést.

A fogászati altatást altató szakorvosunk végzi. Az altatás során intravénásan folyamatosan altató, nyugtató,- és fájdalomcsillapító szereket adagol. A beavatkozás helyén a fogorvos, az altatástól függetlenül helyi érzéstelenítést alkalmaz. A fogászati kezelés befejezését követően az altatóorvos gyógyszeresen felfüggeszti az altatószer hatását.

Jó látni az elégedetten és felszabadultan mosolygó pácienseket!

Rendelőnkben a fogászati kezelésekhez szükséges legoptimálisabb altatást végezzük. Ennek során a páciens alszik, és ébredés után nem emlékszik semmire, ezért nem marad kellemetlen élménye a beavatkozás után! Az elaltatott páciens mentesül a fogászati kezelések ébren történő átélése alól, valamint a fogorvosi fúró hangja sem ébreszt benne rossz emlékeket. A rendelőnkben végzett altatáshoz nincs szükség előzetes kivizsgálásra, és az altatásnak csak annyi kockázata van, mint bármelyik fogászati kezelésnek! Az altatás során több fogászati beavatkozás is elvégezhető!!

A fogászati altatással kapcsolatos fontos tudnivalók

 • Az altatás előtt legalább 6 órával nem szabad enni, négy órával előtte nem szabad inni.
 • Tilos az altatás előtt és után dohányozni, szeszes italt fogyasztani!
 • Altatás után a rendelőből való távozáshoz kísérő szükséges, gépjárművet nem lehet vezetni.

LÉZERES SZÁJSEBÉSZET A FOGÁSZATBAN.

Mik azok a félelmek, amik felmerülhetnek az emberekben a fogászat, a fogorvos, vagy a szájsebészeti műtétekkel kapcsolatban?

A legtöbb fogászati páciens, a szájsebészeti beavatkozásokkal kapcsolatos fájdalomtól, a lassú, fájdalmas sebgyógyulástól, a szájsebészeti műtéteket kísérő vérzéstől, a szájsebészeti vágástól, az injekciótól, vagy a zsibbadástól fél.

Ha a ma elérhető legmodernebb lézerfogászati berendezéssel végezzük el ugyanazokat a fogászati beavatkozásokat, amiket a lézerkészülék nélkül, akkor az előbb említett félelmek alaptalanokká válnak, hiszen fogászati pácienseink mindebből nem tapasztalnak semmit.

A lézerfény alkalmazása lehetővé teszi a fájdalommentes fogászati kezeléseket, így tehát a szájsebészeti kezelések is kevésbé kellemetlenek. Ritkábban alakul ki a szájsebészeti műtét utáni fájdalom és duzzanat, valamint nincs olyan erős vérzés, mint egy hagyományos szájsebészeti beavatkozásnál.

Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben olyan újdonságokkal várjuk pácienseinket, melyeket a fogászat minden területén tudunk alkalmazni. Ilyen modern eszköz a soft lézer is, melyet a fogínysorvadástól- a szájsebészeti kezelésekig minden területen használunk.

MELYEK AZOK A GYAKORI SZÁJSEBÉSZETI KEZELÉSEK, AMELYEKET LÉZERREL LEHET EL VÉGEZNI?

A lézer bármely fogászati kezelés során alkalmazható, mint pl. lézeres ínykontúrozásra, ínyplasztikára, ínykorrekcióra, koronahosszabbításra, nyelv- és ajakfék hosszabbításra, szájsebészeti vágásra, nyitott kürettálásra és nagyobb szájsebészeti beavatkozásokra, akár gyökércsúcs gyulladás kezelésére, gyökércsúcs eltávolításra (rezekció) is.

LÉZER ALKALMAZÁSA SZÁJSEBÉSZETI KEZELÉSEKNÉL- SZÁJSEBÉSZETI MŰTÉTEK LÉZERKEZELÉSSEL

A fogászati lézer csökkenti a szájsebészeti műtéteket kísérő vérzést. Emiatt jól láthatóvá válik a fogorvos számára a műtéti terület, amely a pontos fogászati, szájsebészeti munka alapfeltétele. Lézerrel a fogorvos nagyon apró és pontos metszést tud ejteni a szöveten, így nem távolít el olyan részeket, amiket nem kellene. A lézer alkalmazása a szájsebészeti műtétet követő sebgyógyulást is gyorsítja. A lézer alkalmazásának köszönhetően a szájsebészeti műtétek utáni (posztoperatív) fájdalom is kisebb.

A lézerkészülék a fájdalmas fekélyek, afták, herpeszek gyógyulását is gyorsítja.

MIÉRT KISEBB A SZÁJSEBÉSZETI MŰTÉTET KÍSÉRŐ VÉRZÉS A LÉZERFOGÁSZATBAN, A LÉZERES SZÁJSEBÉSZETBEN?

Lézerfény hatására a kisebb vérerek elzáródnak, ezáltal csökken a vérzés a műtéti területen. Emiatt a fogászati kezelés utáni duzzanat esélye is csökken.

Mivel nincs nagyfokú vérzés a műtéti területen, fogorvosunk sokkal jobban látja a sebet, sokkal biztonságosabban tud dolgozni. Ez nem csak lehetővé teszi a precízebb fogorvosi munkát, de a sebgyógyulást is jelentősen meggyorsítja.

A lézerkezelés minden esetben gyorsabb, és kíméletesebb a fogászati páciens számára, mint a hagyományos, szikével történő beavatkozás. A modern lézeres szájsebészeti kezelés sokkal barátságosabb, megnyugtatóbb és kevésbé félelmetes, mint egy hagyományos szájsebészeti beavatkozás.

MI A LÉZERTERÁPIA ELŐNYE A FOGÁSZATI, SZÁJSEBÉSZETI PÁCIENSEK RÉSZÉRE?

 • Vérzésmentes szájsebészeti beavatkozás, kontrollált gyógyulási folyamattal
 • A műtéti seb azonnal sterillé válik, gyors sebgyógyulást biztosítva
 • Rövid és eseménytelen lábadozási idő
 • Fájdalommentes gyógyulás
 • Nincs duzzanat
 • Szövődménymentes gyógyulás
 • A legtöbb esetben nincsenek sebvarratok, nincsenek fájdalmas hegek
 • Ön a szájsebészeti műtétet követő nap mehet dolgozni, nem kell betegállományba mennie

IMPLANTÁTUM BEHELYEZÉSE – LÉZERKEZELÉS

Implantátumok behelyezésekor az implantátum körüli szövetek lézeres kezelése nagyobb esélyt biztosít az implantátum szövődmények nélküli befogadásához.

A lézer segítségével hatékonyabban, FÁJDALOMMENTESEN történnek nálunk a fogászati és szájsebészeti beavatkozások, és a szövődményeket is minimálisra csökkentjük.

A lézer csökkenti a szövetekben a fájdalmat és a gyulladást, illetőleg serkenti a gyógyulási folyamatokat. A fog cisztás elváltozásainál is kitűnően alkalmazható, a gyakorlatban egyértelműen kimutatható, hogy sokkal hatékonyabb a lézeres eljárás, a hagyományossal szemben. Gyakran már az első kezelés után eredményt hoz.

A lézerkezelés működésbe hozza, aktivizálja a páciens immunrendszerét. A lézer használatával elkerülhető a gyógyszerezés (és annak mellékhatása), és a sebek elfertőződése. A lézerrel szinte az összes fogászati és szájsebészeti kezelés elvégezhető, ráadásul nagyobb precizitással, és ami a leglényegesebb, fájdalom nélkül.

A tűhegynyire fókuszálható lézersugár igen nagy műtéti pontosságot tesz lehetővé, a segítségével végrehajtott fogászati beavatkozás során a környező ép szövetek egyáltalán nem sérülnek meg. Részben ennek köszönhető, hogy a szájsebészeti műtét után alig érez fájdalmat a beteg. A lézersugár lezárja az átvágott vérereket, így a vérzés a gazdag vérellátású helyeken is csak csekély. Ez különösen a véralvadási bajokkal, cukorbetegséggel küszködő betegek műtétjekor fontos.

A lézerek kiemelten fontos szerepet töltenek be az implantáció kockázatainak csökkentésében is. A beavatkozás során a vérzéscsillapító hatás, és a beavatkozás utáni minimális fájdalom jelenti a legnagyobb előnyt. Emellett a lézerhasználatnak köszönhetően elkerülhető a gingivarecesszió (íny visszahúzódás) és a hegesedés, gyorsabbá és zavartalanabbá válik a sebgyógyulás.

A lézer technológia rendkívül hatékony a parodontális megbetegedések kezelése során is, nem csak vérzéscsillapító hatása révén, de a műtét után tapasztalható jó sebgyógyulás miatt is.

A sebészi lézersugár különleges műtéttechnikai lehetőségeket nyújt fogorvosunknak, ugyanakkor a hagyományosnál kevesebb kellemetlenséget jelent a betegeknek.

A lézerterápia használható akár műtét előtti lágyrészkorrekciók, akár implantátum feltárása esetén, vagy periimplantitis (implantátum körüli gyulladás) gyógykezelésében is. A lézerterápia jelentősen csökkenti az implantátum behelyezésével esetlegesen járó kellemetlenségeket (ödéma, fájdalom, stb.), plusz serkenti a gyógyulási folyamatokat.

Lézer segítsége implantátum felszabadításánál

Pár hónappal az implantátum beültetése után az implantátum felszabadítására kerül sor, ezt a feltárást gyorsan, vérzés nélkül lehet elvégezni a sebészeti lézerrel.

A FOGÁSZATI LÉZER ELŐNYEI

Vannak olyan fogászati panaszok, amelyekre a lézerek új gyógymódot, megelőző kezelést kínálnak. Ilyen például a fognyaki érzékenység, amely a felnőtt lakosság mintegy 30 százalékának okoz kellemetlenséget. Nem kell többé betömni a fognyakat, lézerrel a zománcszerkezet lezárható.

Ezzel az eljárással jó esetben egész életre orvosolható a fognyaki érzékenység. Lézerkezeléssel lezárhatóak a fogszövet dentinjében található dentincsatornák, amik a hideg- meleg és az ozmotikus ingerekre jelentkező fájdalomért felelősek.

A gyermekek fogszuvasodásánál is nagy segítséget nyújt a lézer. Több előnye mellett fontos kiemelni a fájdalommentességet, érzéstelenítésre nincs szükség és állapotos kismamáknál is alkalmazható.

A felsoroltakon kívül a fogászat bármely területén, a tökéletes fogfehérítéstől kezdődően a fogfúrás, implantológia és szinte az összes szájsebészeti műtétnél biztonsággal, a legtökéletesebb hatékonysággal alkalmazzuk a lézeres eljárásokat.

A fogászati lézer alkalmazási területei:

 • fognyaki érzékenység megszűntetése
 • gyermekek fogszuvasodásánál is nagy segítséget nyújt a lézer
 • fogfehérítés lézerrel
 • implantológia, fogbeültetés
 • gyökérkezelés, fogfúrás helyettesítése lézerrel
 • szájsebészeti műtétek lézerrel
 • herpesz, afta, hematóma, ínybetegségek kezelése
 • koronák, héjak előkészítése
 • ínygyulladás megszűntetése

A fogászati lézer előnyei:

 • csökkenti a szövetekben a fájdalmat és a gyulladást,
 • serkenti a gyógyulási folyamatokat
 • gyakran már az első kezelés után eredményt hoz
 • működésbe hozza az immunrendszert
 • használatával elkerülhető a gyógyszerezés (és annak mellékhatása)
 • műtét után alig érez fájdalmat a beteg
 • a fogászati, szájsebészeti kezelések fájdalommentesek
 • vérzés a gazdag vérellátású helyeken is csak csekély
 • terheseknél is alkalmazható
 • fájdalommentes, érzéstelenítésre nincs szükség

LÉZER A GYÖKÉRKEZELÉSBEN- A SAJÁT FOGAK MEGTARTÁSA ÉRDEKÉBEN. A SAJÁT FOGNÁL NINCS JOBB MEGOLDÁS!

A lézerfény bejuttatható a gyökércsatorna belsejébe, ahol a lézerfény elpusztítja a gyökércsatornában lévő baktériumokat, és lezárja a dentin tubulusokat. A lézerkezelés gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatású. A gyökérkezelések sikeressége nagymértékben megnő a lézerkezelésnek köszönhetően, és a később kialakuló gyökércsúcsi elváltozások (ciszták, granulómák) kialakulásának az esélye jóval kisebb.

A lézerfény 100%-os sterilitást biztosít az alkalmazás helyén. A lézerkezelés elpusztítja a fertőzést és a baktériumokat, így nem állhat semmi a gyors gyógyulás útjába. A fogászati lézer a gyökérkezelés során olyan helyeket is képes elérni, amelyek a hagyományos fogorvosi eszközökkel elérhetetlenek maradnának. Gyökérkezelés közben a lézersugarat egy nagyon vékony eszközzel a gyökércsatornába irányítjuk, ahol a lézerfény elpusztítja a baktériumokat és megszünteti a gyulladt gócokat.

Az emberek többsége fél, de legalábbis szorong a fogászati kezelésektől, még a fogászati rendelő látványától is, melynek leggyakoribb oka egy régi, rossz élmény a fogorvosi beavatkozásokkal kapcsolatban, általában még a gyerekkorból. Mi ezen szeretnénk változtatni! Fogászati kezeléseink, fogászati lézer segítségével, fájdalommentes, oldott, közvetlen hangulatban zajlanak, relaxációs zene mellett.

LÉZER A FOGÁGYBETEGSÉGEK GYÓGYÍTÁSÁBAN – A FOGAKAT TARTÓ SZÖVETEK LÉZERES KEZELÉSE

A nagy energiájú lézersugár eljuttatható a meglazult fogak mellett kialakult ínytasakok mélyére. Az ínytasakokban a lézer a baktériumokat, a szövettörmeléket, a gyulladásos szöveteket elpusztítja, ezzel csökkenti a fog körüli gyulladást.

A lézerkezelés a csontban, bizonyíthatóan a csontfelépítés felé tolja el a hangsúlyt, a lézerkezelés hatására több osteoblast (csont felépítő sejt) keletkezik, mint osteoclast (lebontó sejt).

A lézer segíthet a meglazult fogak stabilitásának javításában, majd a kívánt egyensúlyi állapot fenntartásában. A lézeres fogíny kezelések soha nem az ínyterápia kezdő lépéséhez tartoznak. A lézer alkalmazása minden esetben a megfelelő professzionális előkezelések, pl. fogtisztítás, fogkőeltávolítás, polirozás után történik. A fogak stabilitásának javításához első körben ultrahangos fogtisztítás, parodontológiai kürettálás szükséges, a lézeres terápia pedig kiegészíthető antimikrobiális terápiával és vektor terápiával is.

LÉZER A FOGÍNYSORVADÁS GYÓGYÍTÁSÁBAN

A saját fog megtartásánál nincs jobb fogászati beavatkozás! A lézersugár eljut az ínytasakok legmélyére, és jelentősen csökkenti a baktériumok számát a fogíny tasakokban. A lézer a baktériumokat eltávolítja, így a gyulladásos szövetek gyulladásmentessé válnak. Stimulálja a csontsejteket, így csontfelépülés indulhat meg. A lézersugár hatására az ínytasak regenerálódik, megszűnik.

A lézerkezelés a csontban a csontfelépítés felé tolja el az egyensúlyt. A lézerfény alkalmazásával a finoman mozgatható fogak körül a fogíny ismét feszessé válhat, így egy stabil állapot érhető el. A fogászati lézerkezelések rendszeres alkalmazása, és a folyamatos (negyed vagy fél évenkénti) professzionális szájtisztítás hozza meg a kívánt eredményt.

MEGLAZULT FOGAK KEZELÉSE LÉZERREL. A SAJÁT FOG MEGTARTÁSA

A lézerfény alkalmazása segíthet a meglazult fogak stabilitásának javításában, majd az állapot fenntartásában. A parodontális kórképek, mint az ínygyulladás, csontpusztulás, fogínysorvadás kezelésében, napjainkban szinte elengedhetetlen szerepe van a fogászati lézer használatának. A lézer alkalmazása minden esetben a megfelelő professzionális szájtisztítás után történik. A fogak stabilitásának javításához ultrahangos fogtisztítás, fogkőlevétel, parodontológiai kürettálás szükséges.

Fogínytasakok kezelése

A fog és a fogíny között bizonyos gyulladásos folyamatok eredményeként baktériummal teli fogínytasakok alakulhatnak ki. Lézerrel ezek a baktériumok rendkívül nagy hatékonysággal távolíthatók el, ezzel gyorsítva a gyulladásos terület regenerálódását. A lézerterápia a tasak kezelés esetén nem csak a baktériumokat pusztítja el a fog körüli tasakban, hanem a csont és ínygyulladást is csökkenti. A lézeres eljárás során foganként pár másodperces kezelés elegendő a nagyfokú baktériumszám csökkentés eléréséhez. A lézeres kezelést 3 héten keresztül heti egy alkalommal végzi fogorvosunk. Az íny a lézeres kezelés hatására újra feszesen tapad a fognyakra, megszüntethetőek a fogínytasakok, a meglazult fogak rögzülésére komoly lehetőség van.

ÁLLKAPOCSÍZÜLETI BETEGSÉGEK KEZELÉSE LÉZERTERÁPIÁVAL

Fogorvosunk lézerrel kezeli az állkapocsízület elváltozásait, mind akut, mind krónikus esetekben. A fogászati lézerekkel gyorsan enyhíthető az állkapcsot érintő fájdalom és a gyulladás is. Egyelőre még nem teljesen tisztázott, hogy miért alakul ki állkapocsízületi fájdalom olyan esetekben, ahol az organikus rendellenességek kizárhatóak, de nagyon sok ember érintett az állkapocsízületi betegségekben.

A fogászati lézerkészülék napjainkban már elengedhetetlen tartozéka egy modern, naprakész fogászati rendelőnek. A soft (lágy) lézer gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és sebgyógyulást előidéző hatása rendkívül sokféle fogászati kórkép, műtét utáni állapot kezelésében fontos szerepet játszik. A Fehérgyöngy Fogászati magánrendelőnkben alkalmazott Twiny Peaks lézerkészülékkel új technológiával kezelhetőek a nyálkahártya, illetve fogak egyes betegségei. A lézerfény kiválóan alkalmazható a mai modern fogászat területén, mint pl. gyökér- és fogínygyulladás kezelésénél, de számos egyéb területen is, például a fogszuvasodás felismerése, kezelése esetén is stb.

LÉZER TERÁPIA HERPESZ, AFTA ESETÉN

A herpesz vagy afta előfordulása nagyon fájdalmas nyálkahártya elváltozás. Sok páciens küszködik ilyenkor a fájdalommal! Ezekben az esetekben a lágy lézerek jótékony hatásai a fájdalomcsillapítás, a gyulladáscsökkentés, a biostimuláció, a sebgyógyulási folyamatok gyorsítása.

A szájnyálkahártya betegségek közül a herpesz, az afta, a különböző szájnyálkahártya fekélyek, krónikus ínygyulladásos jelenségek, a nyálkahártya gyulladások (stomatitis), az ínygyulladás, nagyon jól reagál a lézerkezelésre. A lézerkezelés csillapítja a fájdalmat, gyors hámosodást eredményez, a gyógyulási idő általában a felére csökken. Fontos, hogy a lézerkezelést gondos klinikai vizsgálat, pontos diagnózis előzze meg. A legtöbb esetben a hagyományosan bevált fogászati kezelések kiegészítésére, de esetenként önállóan is alkalmazandó.

Hogy mindez miért érdekes a betegeknek? Azért, mert a lézerrel nem csak az egyes kezelésekkel járó fájdalom, de a gyógyulási idő is minimalizálható.

FOGHÚZÁSOK, BETÖRT FOGGYÖKEREK SEBÉSZI ELTÁVOLÍTÁSA

Ha a különböző fogmegtartó kezelések, mint például a fogtömés, betét (inlay, onlay), gyökérkezelés, fogpótlás (korona, csonkkiegészítő csapos korona stb) nem teszi lehetővé a fog funkcionális és esztétikai élettartamának a megnövelését, akkor a fog eltávolítása indokolt.

Sebészi fogeltávolítás, fogvésés indokolt, ha a fog vagy a foggyökér fogóval, emelővel történő eltávolítása nem lehetséges.

Nem csak az egygyökerű, de a több gyökerű, szétálló, görbe gyökerű rágófogak, a beletört vagy csak elpusztult gyökerek kivételét is rövid idő alatt, fájdalommentesen végezzük. Kezeléseink során hangsúlyozzuk, hogy a fogeltávolítás során kialakult foghiányt minden esetben pótolni kell ahhoz, hogy a rágóapparátus tökéletesen működjön.

A fog eltávolítások, foghúzások másik részét képezik a fogszabályzó kezelések céljából történő fogeltávolítások.

BÖLCSESSÉGFOGAK SZAKSZERŰ ELTÁVOLÍTÁSA

Bölcsességfognak a leghátsó őrlőfogat nevezzük, mely már 14 éves korban elkezd kinőni az állkapocsból. Az íny áttörésének ideje a 18 és 25 életév között következik be. Nem mindenkinek nőnek ki a bölcsességfogai, és nem minden esetben kell eltávolítani őket.

A bölcsességfogat kihúzni vagy kioperálni csak akkor szükséges, ha problémát okoz, például mert nincs elég hely a bölcsességfog számára, aminek a fogak torlódása lehet a következménye.

Sokszor a bölcsességfog komoly gyulladást okoz, vagy elszuvasodhat. Ilyen esetekben jobb megszabadulni a bölcsességfogtól. Különös figyelmet kell fordítani rájuk, ha a túl keskeny állkapocs miatt, korábban már valamilyen korrekciós beavatkozást végeztek a páciensnél, például fogszabályzó készüléket kellett hordania.

Annak ellenére, hogy a bölcsességfog a legproblémásabb fogunk, mégsem igaz az állítás, hogy csak baj lenne vele. A gondok okozója az előtörési időszak, mely személyenként is nagymértékben változó, az enyhe fájdalomtól a szájnyitási nehézségekig bármi előfordulhat.

Ha kellemetlen tünetek jelentkeznek, azonnal keresse fel fogorvosunkat! Nem kell egyből foghúzásra készülni, a legtöbb esetben elegendő az íny körülvágása, ezzel felszabadul a bölcsességfog, és megszűnik a fájdalom. A bölcsességfog felszabadítását lézerrel végezzük.

Azonban néha a helyhiány miatt, az áttörő bölcsességfog az egész fogsort kezdi középirányba tolni, és ez már harapási rendellenességhez vezethet, az esztétikai negatívumokról nem is beszélve. Emellett a részben áttört bölcsességfog körül ínygyulladás (ínytasak) alakulhat ki, és ez kellemetlen szájszagot okozhat.

Bölcsességfog eltávolítása – javallatok

 • amennyiben nincs elég hely a bölcsességfog előtöréséhez
 • ha állandó gyulladás és fájdalom áll fenn a bölcsességfog körül
 • ha a bölcsességfog nyomja az egész fogsort, a fogak összetorlódását okozva
 • amennyiben a bölcsességfog a szomszédos fog gyökerének felszívódását okozza
 • ha a bölcsességfog nem a megfelelő irányba tör elő, ezáltal irritálja az arc nyálkahártyáját
 • bármilyen ismeretlen eredetű arcfájdalom esetén
 • ha tasakképződés alakul ki a bölcsességfog körül
 • fogszabályozás esetében, még akkor is, ha nem kifejezetten a bölcsességfog okozza a torlódást

Bölcsességfog eltávolítása

bölcsességfog kihúzása ugyanolyan előkészületeket igényel, mint egy másik őrlő fog eltávolítása. A nehézséget csupán a bölcsességfog rendellenes helyzete jelentheti.

Ilyen esetben a bölcsességfogat szájsebészeti műtéttel lehet eltávolítani, amit vagy helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végzünk. A bölcsességfog eltávolítása speciális technikával, szájsebészeti műszerekkel történik, majd a seb kitisztítása következik. Nálunk mindez fájdalommentes!!

Bölcsességfogak körüli gyulladás

Gyakran előfordul, hogy a bölcsességfogak előtöréséhez nem áll rendelkezésre elegendő hely a szájban. Az ilyen bölcsességfog mellett fájdalmas, gyulladt ínytasak alakulhat ki, amelyet szájnyitási korlátozottság, nyirokcsomó duzzanat, hőemelkedés kísérhet. Ebben az esetben a bölcsességfog körüli ínyszövetet egy szájsebészeti műtéttel eltávolítjuk, és ezzel a műtéttel a fogat könnyen tisztíthatóvá tesszük. A bölcsességfog koronája körül kialakuló gyulladás a legtöbb esetben sürgős beavatkozást igényel.

GÓCVIZSGÁLAT –GÓCFERTŐZÉS

A góc legtöbbször egy tünetmentes, fertőzött elváltozás a szervezetben, sokszor teljesen fájdalommentes, emiatt a páciens nem is tud róla. Éppen ezért nagyon veszélyes a góc a szervezetben, hiszen általában nem tudunk róla! Nem fáj, nem hívja fel magára a figyelmet.

Az esetek többségében a páciens nem tud a góc meglétéről. Gócfertőzés esetén a gócból időnként kórokozók vagy ezek toxikus (mérgező) termékei áramlanak ki, és ezzel gyengítik a szervezet immunrendszerét, valamint másodlagos betegségeket, gócbetegségeket hozhatnak létre. Klinikai tapasztalatok alapján a fogászai gócok a leggyakoribbak.

Fogászai gócnak tekintjük a gyökércsúcs körüli elváltozásokat (granuloma, ciszta, tályog), a nem megfelelően gyökérkezelt, gyökértömött fogakat, az elhalt fogakat, a gyulladással járó fogágybetegségeket, mint pl. a krónikus ínygyulladást is. Miután a fogaink nemcsak önálló szervek, hanem szoros összefüggésben vannak a testünk többi szerveivel is, a vérkeringéssel a baktériumok a szervezetünk bármely részére eljuthatnak. Emiatt a fogászati gócok a szervezet bármely területén okozhatnak krónikus vagy akut panaszokat, ún. gócbetegségeket.

Gócbetegségek lehetnek pl. az arcüreg idült gyulladásai és egyéb más felső-légúti gyulladások, anyagcsere betegségek, emésztő szervi betegségek, bőrbetegségek (excéma, psoriasis), nemi szervek krónikus gyulladásai, hajhullás, kisízületeket érintő gyulladások, bizonyos szív-és érrendszeri megbetegedések (szívinfarktus, agyvérzés) kötőhártyagyulladás, krónikus vesegyulladás, különféle allergiás folyamatok stb!

Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a gócokkal még rövid ideig sem szabad együtt élni! A fogászati gócokat röntgenvizsgálattal és a száj vizsgálatával egyértelműen ki lehet mutatni, és a gócként szereplő fogakat góctalanítani kell.

Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben olyan módszereket alkalmazunk, amely nem a fog eltávolítását, hanem annak megtartását célozza. A saját fognál nincs jobb!! Ennek érdekében a gócos fogat gyökérkezeljük, esetleg a gyökércsúcs eltávolítását (rezekció) végezzük.

GYÖKÉRCSÚCS- REZEKCIÓ (RESECTIO)

Gyökércsúcs rezekcióra akkor van szükség, ha a baktériumok a gyulladt fogbélből továbbjutva megfertőzik a foggyökér körüli csontot, és a foggyökér környékén góc keletkezik. A gócként szereplő fogakat először gyökérkezelni kell. Ha a korrekt gyökértömés hatására nem gyógyul meg a gyökércsúcs körüli elváltozás, akkor gyökércsúcs rezekciót kell végezni. A rezekció egy szájsebészeti műtét, amely gyakran az utolsó lehetőséget biztosítja a fogak megtartásához. A rezekció során a fogak gyökércsúcsi részét és a gyökércsúcs körüli gyulladt szöveteket távolítjuk el. Ezzel az eljárással a fog megtartása mellett kiiktatjuk a gócként szereplő szöveteket a szervezetből.

CISZTA (CYSTA) MŰTÉTEK

A ciszta műtétek során különböző eredetű, fog- vagy lágyrész cisztákat távolítunk el. A ciszta műtétek célja: a ciszta teljes eltávolítása, illetve a ciszta által okozott csontdefektus megszüntetése. Miután a ciszták folyamatosan növekednek, fokozatosan elpusztítják a környezetüket, beleértve a fog körüli csontot is. A szájüregben leggyakrabban előforduló ciszta a fog gyökércsúcsán képződik, és csak sebészeti eljárással, rezekcióval távolítható el. A ciszták csak röntgenvizsgálattal mutathatóak ki. Szájsebészeti műtéteinkhez lézerkészüléket használunk. Ennek előnye, hogy csak annyi szövetet távolítunk el, amennyire szükség van, és a vérzés is minimális.

RÖNTGENVIZSGÁLAT

A pontos fogászati diagnózis (kórisme) felállításához sok esetben szükség van röntgenfelvétel készítéséhez. A röntgenfelvétel segítségével olyan rejtett elváltozásokat fedezhetünk fel, amelyek még a legalaposabb klinikai vizsgálatokkal sem állapíthatóak meg. A kóros folyamatokon kívül a röntgenfelvételen gyermekeknél a még elő nem bújt maradó fogak, felnőtteknél a még elő nem bújt bölcsességfogak helyzetét láthatjuk. A röntgenvizsgálat a fogorvosi kezelések eredményeinek, mint pl. a gyökérkezelést követő gyökértömés ellenőrzésére is alkalmas.

Rendelőnkben lehetőség van digitális röntgenfelvétel értékelésére is, mivel fontosnak tartjuk a fogászatban megjelenő legkorszerűbb anyagok és készülékek használatát. A digitális eljárás előnye, hogy a röntgenfelvétel a számítógépen bármekkorára felnagyítható, így nemcsak bővebb felvilágosítást ad az addig rejtve maradt problémákról, mint pl. a „megbújó” szuvasodásokról, de a pácienseink számára is könnyebben elmagyarázható. A felvételen nem csak az összes fog helyzete és állapota tekinthető át, de diagnosztizálhatóak az állkapocsízület, illetve az arcüreg esetleges rendellenességei is.

CSONTPÓTLÁS – CSONTPÓTLÓ MŰTÉT FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMHOZ

Implantátumok behelyezésekor, fontos, hogy megfelelő mennyiségű csont álljon rendelkezésre. Csontpótlással a csonthiányokat kezeljük. A csontmennyiség csökkenésének leggyakoribb oka a fogak eltávolítása. Fogeltávolítás után, előbb-utóbb az eltávolított fog helyén az állcsont csontszövete sorvadásnak indul. Ennek oka, hogy a foghiány helyén a csontállomány nem terhelődik a rágás során. Az egykor ideális csontállomány lapos, pengeszerű csontlemezzé sorvad. Ez csökkentheti a teljes kivehető fogpótlás stabilitását, illetve meggátolhatja fogászati implantátumok behelyezését. Ugyancsak csonthiányt okozhatnak a ciszták, a daganatok, különböző sérülések. A csontok regenerációját csontpótló anyagok beültetésével serkenthetjük. A csontpótló anyagokkal szemben fontos követelmény, hogy semmilyen káros hatást ne fejtsenek ki a szervezetre. A rendelőnkben használt anyagok a fenti követelményeknek tökéletesen megfelelnek.

SZÁJÜREGI SZŰRŐVIZSGÁLAT – RÁKSZŰRÉS

A rendszeres fogászati szűrővizsgálatoknak nem csak a fogakra, hanem a fogpótlásokra, a hidakra, a koronákra, a fogágy állapotára is ki kell terjednie. Emellett fogorvosunk ellenőrzi a szájnyálkahártya és a nyelv felszínét, a nyaki nyirokcsomókat is. Hazánkban a szájüregi daganatok száma emelkedőben van.

A dohányzás, a rendszeres alkoholfogyasztás, a rossz szájhigiéné (szájhigiénia) együttes jelenléte rossz prognózist jelent. Amennyiben a szánkban hosszú ideje fennálló, gyógyulási hajlamot nem mutató sebet, foltot, duzzanatot észlelünk, azonnal forduljunk fogorvoshoz. A szájüregi rák egyre gyakrabban előforduló, bárkire leselkedő betegség, mely korai felismerés esetén gyógyítható. Éppen ezért félévente, mindenkinek fogászati ellenőrzésre kell elmennie!

Rendelőnkben minden fogászati ellenőrzés egyben daganatos szűrővizsgálatot is jelent!

A SZERVEZET HATÁSA A SZÁJÜREGRE

Számos betegség kihatással van a fogakra, a fogakat tartó szövetekre is. A cukorbetegség például növeli a fogszuvasodás és a fogágybetegségek kialakulásának a veszélyét. A terhesség alatt bekövetkezett hormonális változások ínygyulladást okoznak, ami a fogszuvasodás emelkedését vonja maga után. Számos vérképzőrendszeri, emésztőrendszeri, különböző daganatos betegség, allergia, illetve a betegségek kezelésére szedett gyógyszerek is okozhatnak a szájban elváltozásokat, panaszokat.

STERILIZÁLÁS AZ ÖN ÉRDEKÉBEN

Kevés fogorvos beszél a fogászati műszerek sterilizálásának a fontosságáról, pedig, ha a baktériumokat, vírusokat nem távolítjuk el a fogászati műszerekről a rendelőben, akkor bármely fertőzés átterjedhet egyik betegről a másik betegre.

A betegellátás egyik legfontosabb alapelve, hogy minden műszernek, anyagnak sterilnek kell lennie, amely az emberi szervezet testnyílásaival, nyálkahártyájával érintkezik.

Minden fogorvos kötelessége, hogy kizárja a fertőzés lehetőségét a páciensek védelmének érdekében. A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben a fertőzések terjedését levegőtisztító berendezéssel, egyszer használatos eszközök, gumikesztyű és maszk alkalmazásával csökkentjük.

A steril műszereket steril csomagolásban tároljuk. A rendelőnkben elhelyezett ózonionizátorral, miután eltávolítja a rendelő levegőjéből a baktériumokat, csökkentjük a légúti betegségek, a bakteriális és vírusos fertőzések lehetőségét. Az orvosi magatartás fontos része, hogy minden a beteg érdekét szolgálja!

SYNCUMAR–SZÁJSEBÉSZETI BEAVATKOZÁSOK

A szájsebészeti beavatkozások minden esetben vérzéssel járnak. Emiatt a műtétet megelőzően tisztázni kell, hogy vannak-e a betegnek elhúzódó vérzésre, vérzékenységre utaló tünetei. Ha felmerül a vérzékenység gyanúja, a műtét előtt véralvadási szűrőteszteket kell végeztetni.

Számos véralvadásgátló (antikoaguláns) gyógyszer megváltoztatja a véralvadási rendszer működését, mint pl. a Syncumar, heparin, kumarin készítmények. Ezen szerek hatására a vér alvadási képessége csökken, aminek következtében a lehetséges vérzések veszélye nő. A Syncumar véralvadásgátló hatásának felfüggesztését a gyógyszer adagjának csökkentésével vagy elhagyásával, K-vitamin adásával, vagy alvadási faktorokat tartalmazó vérkészítmények infúziós adásával érhetjük el. A változásokat csak a kezelőorvos rendelheti el!

SZÁJZÁR

Szájzárat okozhatnak a fogak, valamint a fogakat tartó szövetek gyulladásai, mint pl. a bölcsességfogak körül kialakuló gyulladás. Az alsó fogak érzéstelenítéséhez beadott helyi érzéstelenítő ugyancsak szájnyitási korlátozottságot idézhet elő. A szájsebészeti műtétek során használatos eszközök, mint pl. a szájzug-kampó, a szövetek vongálása (húzása) miatt ugyancsak a lágyszövetek duzzanatát, szájzárat válthatnak ki. A szájzár izomlazító gyógyszerekkel, és az alsó- felső fogsor tornáztatásával oldható.

A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben fogorvosunk a fogászati kezeléseket hatékonyabban, gyorsabban, tudja elvégezni, ha megfelelő lézerfényt alkalmaz. Természetesen ez a fogászati pácienseknek kedvező, hiszen így kevesebb időt töltenek el a fogászati rendelőben, a fogászati székben. Ennek minden páciens örül!

A fogászati beavatkozásokat követő szövődmények kialakulását is csökkenti, ha a fogorvos lézerfényt használ a fogászati kezelések előtt, közben vagy után. Fogászati rendelőnkben a legfőbb célunk, hogy fogászati kezeléseink teljesen fájdalommentesek legyenek, és a betegek jól érezzék magukat nálunk! Emiatt számos fogászati beavatkozásnál lézerterápiát is használunk.

FOGAS KÉRDÉSEK

Foghúzás vagy vésés?- Mi a különbség?

Foghúzás

A foghúzásra, fogeltávolításra sajnos még a XXI. században is szükség lehet. A legmodernebb fogmegtartó kezelések alkalmazása mellett is vannak esetek, amikor a foghúzás a fogorvos egyetlen választása. A foghúzás kifejezés bár rendkívül elrettentően hangzik, a mai korszerű fogászati érzéstelenítő eljárásoknak köszönhetően már nem kell, hogy fájdalmas beavatkozás legyen.

Fogvésés

Olyan esetekben, ha a szuvasodás hatására a fog jóval a csont szintje alatt tört, a fogat esetenként csak egy metszés után, a csont finom körbefúrásával, lézeres kezelésével tudjuk hozzáférhetővé tenni fogászati eszközeink számára. Ilyenkor varratra is szükség van, amelynek eltávolítására egy héttel a beavatkozás után kerül sor. A varratszedés nem fáj nálunk!!

Fogeltávolítást követően, saját érdekükben jó, ha az alábbi tanácsokat megfogadják!

 • A fog helyét szívogatni, öblögetni nem szabad! Az ott kialakuló véralvadék az, melyből később a gyökerek helyét kitöltő csont képződik. Ha ez ki, vagy szét esik egy tátongó üreg marad. Ebben felgyülemlenek az ételmaradékok és a baktériumok gyulladást illetve fájdalmat okoznak.
 • A fogeltávolítást követő napokban a dohányzás ellenjavallott, mivel a dohányfüst szintén a véralvadék széteséséhez vezet.
 • Élőflórás tejtermékek fogyasztását nem javasoljuk a foghúzást követő öt napban, mert a bennük lévő baktériumok növelik a gyulladás kialakulását.
 • Az eltávolított fog körüli terület tisztántartása, illetve a fogmosás még fontosabb mint normál esetben. Ez ugyanúgy igaz bent lévő varratok esetén is, de ilyenkor ügyeljünk rá, hogy a varratokat ne sértsük!
 • Nyelvükkel a varratokat ne piszkálják!

Bölcsességfog eltávolítás – Miben más a bölcsességfog?

A bölcsességfog eltávolítása nem minden esetben indokolt, bár a bölcsességfog eltávolítás a fejlett országok egyik leggyakoribb szájsebészeti beavatkozása.

A bölcsességfogak sok szempontból különlegesek. A bölcsességfogak általában jóval később jelennek meg a szájüregben , mint a többi fogunk. A bölcsességfog átlagos előtörési ideje a 18-20. életév. Késői előtörés miatt logikusan arra kellene gondolnunk, hogy romlaniuk is később kellene elkezdeniük, mint a többi fognak. Ez sok esetben igaz is, azonban a rossz tisztíthatóság gyakran változtat a helyzeten, és egyes pácienseink ép fogai mögött gyakran találunk szuvas bölcsességfogakat.

A bölcsességfogak gyökérstruktúrája teljesen rendszertelen. Ha a bölcsességfogak olyan mértékben károsodtak, hogy a fog esetleg begyullad vagy elhal gyökérkezelésük pontos kivitelezhetősége bizonytalan, ilyen esetekben a fogorvos, sokszor az eltávolítás mellett dönt.

A bölcsességfogakat gyakran nem fogszuvasodás, hanem a fog rendellenes helyzete miatt kell eltávolítani. Ha a fog az állcsontban fekszik, vagy még a csontban neki ütközik az előtte lévő fognak, akkor a teljes koronai rész nem lesz képes a szájüregbe jutni.

A teljesen előtörni nem tudó bölcsességfogak körül kialakuló tasakok gyakran begyulladnak. Ekkor a tasakok rendszeres fertőtlenítése az első fogászati beavatkozás. A következő lépés a kiváltó tényező megszüntetése, tehát a fog eltávolítása. Amennyiben a csontban olyan mélyen van a fog, hogy eszközeinkkel nem férünk hozzá, kénytelenek vagyunk egy metszéssel és némi csont eltávolításával a hozzáférést javítani.

Olyan esetekben, ha a bölcsességfog a felső állcsontban az arcüreg aljánál helyezkedik el, vagy az alsó állcsontban az ideglefutás közvetlen közelében található, a bölcsességfog eltávolítását csak panasz esetén végezzük el. Ilyenkor az arcüreg megnyílásának esélye, illetve az alsó állkapcsot ellátó ideg esetleges megsértésének rizikója magasabb.

Vannak olyan helyzetek, ahol a bölcsességfogat nem a csont akadályozza az előtörésben, hanem a felette elhelyezkedő íny. Ebben az esetben a bölcsességfog körüli íny körülmetszését (circumcisio) érzéstelenítésben végezzük.

Csontpreparálás nélkül történt bölcsességfog eltávolítás után minimális érzékenység, fájdalom léphet fel, de ha páciens megfogadja a fogeltávolítást követő általános instrukciókat, a fájdalom gyorsan elmúlik. Amennyiben csont eltávolítás is történt a műtét utáni lábadozás két-három napot igényelhet. Ilyenkor elengedhetetlen a műtétet követő jegelés. Ezzel a beavatkozás után fellépő duzzanatot jelentősen csökkenthetjük.

Gyökércsúcs rezekció (resectio)- A saját fog megtartása!

A gyökércsúcs rezekció a foggyökércsúcs eltávolítását jelenti, a fog megtartása mellett.

Cisztaműtétek – Gócbetegség?

A ciszták olyan képződmények, amelyeket minden esetben el kell távolítani. A ciszták vagy gyulladásos folyamatok következtében, vagy fejlődési rendellenességek során alakulhatnak ki. Fájhatnak, de akár lehetnek teljesen fájdalommentesek is. Egy hámmal bélelt tömlőhöz hasonlítanak, melynek belsejében folyadék van. A ciszták csontpusztulást okoznak. Gócként szerepelhetnek a szervezetben!!

Csontpótló műtétek – Implantátum behelyezése

A fogbeültetés első lépéseként panorámaröntgen, ill. 3D-s CT felvétel alapján meghatározzuk, hogy a páciens csontja megfelelő vastagságú-e az implantátum beültetéséhez. A csont ugyanis elvékonyodhat, felszívódhat. Ez akkor fordul elő, ha valaki hosszú ideig fennálló foghiányos állapot után szánja rá magát a beavatkozásra. Ebben az esetben ezt a területet saját csontjából nyert vagy mesterségesen előállított csontpótló anyaggal töltjük fel. Saját csontot általában az állkapocs csontnak a vastagabb csontállománnyal rendelkező területeiről nyerünk. Amennyiben az egész állcsont el van vékonyodva, a csípőcsontból nyerünk csontanyagot. A saját csontanyag előnyösebb, mert gyorsítja a gyógyulási folyamatot, hamarabb válik beültethetővé a műtéti terület.

Foghúzás minimális traumával

Az EXOMED™-et úgy alakították ki, hogy a foghúzás a lehető legkisebb fájdalommal és stresszel járjon. A műszer egyaránt ajánlott teljes- és korona nélküli fogak eltávolításához is – forradalmi újdonság!!
EXOMED™ – stresszmentes beavatkozás.

Az Exomed™ használatának legnagyobb előnyei:

 1. A paradontális és alveorális szövetek sértetlensége a foghúzás során; nincsenek sebek, nincs erőteljes vérzés, a szomszédos szövetek teljesen épek maradnak a műtét után
 2. Egy teljesen megbízható technika, amely az implantátum behelyezését egyszerűvé teszi, mivel az alveorális területek sértetlenek
 3. Vésés nélkül kihúzható a fog
 4. Kisebb méretű, mint egy foghúzó csipesz: a páciensnek nem szükséges teljesen nyitva tartania a száját, amint azt már a hagyományos technikáknál megszoktuk
 5. A foggyökerek, a részben vagy teljesen tönkrement, letört fogak könnyen és gyorsan eltávolíthatóak vele

Fogfájás- Szükséges, hogy szenvedjen?

A fogfájást legjobb megelőzni, mégis aligha létezik olyan ember, aki ne lett volna kénytelen már megtapasztalni élete során….

Az első kulcsadat, amit a fogainkkal kapcsolatban meg kell értenünk, hogy ezeknek a Fontos Érdemes tudni, hogy a fogaknak nem csupán egyenként, külön-külön kell jó és egészséges állapotban lenniük, hanem együtt egy rendszerben is kell, hogy funkcionáljanak.

Ha foghiány van, az érintett személy nem rág, nem őröl a fogaival egyenletesen a jobb és a bal oldalon. Sok ember erre nem is tudatos, mert fokozatosan, lassan alakul ki a probléma. Ilyenkor az lesz a következmény, hogy a teljes erőhatás, ami a rágóizmokból a fogakra jut, az nem egyenletesen oszlik el a teljes fogfelszínen. Ugyanaz a teljes erőhatás most csak egy kisebb rágófelületre jut. Ekkor ez a rendszer követi az egyszerű mechanikai, statikai elveket: a kis felület túlterhelődik. Ha ezek a foggyökerek túlterhelődnek, a fog jelezni fogja ezt a túlterhelést azzal, hogy fáj.

Várjuk Önt a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben!

Nálunk a fogászati kezelések fájdalommentesen történnek, fogászati rendelőnkben a szépségért, az egészségért nem kell szenvednie!