Féljünk-e az amalgám tömésektől?

Féljünk-e az amalgám tömésektől?

Féljünk-e az amalgám tömésektől?

A fogászati ellátások során ajánlott az amalgámtöméseket új modernebb tömőanyagra cserélni!

Az amalgámtömésekből valóban szabadul fel higany, de ez csak a tömés behelyezését, vagy eltávolítását, cseréjét követő időszakban észlelhető. Az amalgámtömés nem tartalmaz olyan mennyiségű higanyt, amely mérgezést okozhatna – magyarázza dr. Győrfi Adrienne, a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő vezetője.

Féljünk-e az amalgám tömésektől?

A higany azonban allergizálhat, s emiatt gyakran fordul elő az amalgámra kialakult allergia. Jellegzetes tünete a szájüregben az úgynevezett lichenoid reakció (jellegzetes fehér színű nyálkahártya elváltozás), amely közvetlenül az amalgám tömés közelében fejlődik ki, és a tömés eltávolítása után eltűnik.

Féljünk-e az amalgám tömésektől?

Az amalgám összetevői közül a legnagyobb vitákat kétség kívül a higany alkalmazása váltotta és váltja ki napjainkban is. Egyes elméletek szerint a higany folyamatosan oldódik a tömésekből, így akár évekkel később is jelentkezhetnek a higanymérgezés tünetei. Nincs még egy, a fogászatban használatos anyag, mely az amalgámhoz hasonló vitákat váltott volna ki. Az amalgámot megjelenése óta számos kutató támadta, sokak szerint azonban, azóta sem készült még hozzá hasonlóan tartós anyag, mely különösen rágófogak esetében jelent hosszútávú megoldást a szuvas fogak kezelésére.

Féljünk-e az amalgám tömésektől?

Kiderült, hogy az amalgám, higany tartalma miatt súlyos szervi megbetege déseket okozhat.
A nyálban kioldódva bekerül a szervezetbe és ott  lerakódik.

Cseréltesse ki mielőbb!

Tanácsoljuk, hogy szabaduljon meg minél hamarabb amalgám töméseitől, mert az amalgám töméseket ma már több országban betiltották.

Kiderült, hogy az amalgám, higany tartalma miatt súlyos szervi megbetegedéseket okozhat, a nyálban kioldódva bekerül a szervezetbe és ott lerakódik.

Sok ember bőrbetegségtől, hajhullástól és egyéb gyulladásoktól szenved és nem is sejti, hogy ezek hátterében, fogászattal kapcsolatos problémák is állhatnak.

Az amalgám tömések cseréjével ezek a tünetek csökkenhetnek, vagy akár tejesen meg is szűnnek.

Az ilyen töméseket fogorvosunk, speciális elszívási eljárással távolítják el, úgy, hogy közben az anyag nem kerül a szervezetébe.

Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük