Amire minden kismamának figyelnie kell!

Amire minden kismamának figyelnie kell!

Amire minden kismamának figyelnie kell!

A kismamáknak kiemelten figyelmet kell fordítaniuk a fogászati kivizsgálásra!

Terhesség alatt még jobban oda kell figyelni a fogak állapotára, hiszen egy gyulladt kezeletlen fog leterheli az immunrendszert és számos más betegség kiváltója is lehet. Kismamáknál a góctalanítás talán még fontosabb követelmény, mint egyébként, hiszen a gócbetegség már nem csak az édesanyát, de a magzatot is érintheti. Éppen ezért nagyon fontos nem csak a terhesség elején kötelező fogászati vizsgálatot végeztetni és felmérni az esetleges kockázatokat, de az áldott állapot végéig rendszeresen ellenőriztetni kell a fogakat.

Amire minden kismamának figyelnie kell!

A várandósság alatt a Hölgyeknek fokozottan törődniük kell saját egészségükkel, higiéniájukkal.
Ennek egy fontos állomása a fogászat. A terhesség alatti hormonválasztások miatt gyakoribbak az íny gyulladások.
Lehetőség szerint még a teherbe esés előtt vagy a terhesség korai szakaszában ajánljuk a fogkövek eltávolítását, a fogíny- és fogágybetegségek kezelését.

Kutatási eredmények bizonyítják, hogy összefüggés lehet már a kezdeti, lokalizált krónikus parodontitis és a koraszülés, kisebb újszülött súly között.

Az ínygyullaldást okozó fogkövek, mint „baktériumtenyészetek” megszüntetésével, a fog körüli úgynevezett tasakok kitisztításával sokkal nagyobb bajt előzhetünk meg, mint azt gondolnánk.
Ezen kezeléseket a teherbeesés előtt vagy a második trimeszterben javasoljuk.

Amire minden kismamának figyelnie kell!

A várandósság és a szoptatás ma már nem kell, hogy fogvesztéssel, fogromlással vagy fogágybetegséggel járjon! Ha időben eljön a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőbe, úgy minden rendben lesz!

Kismamáknak a terhesgondozás során biztosítjuk a kötelező fogorvosi vizsgálatot.
A magzatok védelme érdekében, az esetleges beavatkozásokat fogászaink, a szülészeti genetikai szakorvosainkkal konzíliumban tervezik meg a várandósok számára.

Már a családtervezéskor gondoljanak a kismamák a fogászati szűrésre! Kevesen tudják, hogy a kismamák fogászati szűrését valójában már a várandósság előtt, a családtervezéskor érdemes elvégeztetni.

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk. Várjuk Önt is szeretettel, hívjon minket bármikor! Nálunk minden fogászati kezelés fájdalommentes!

Telefonszám: 06-20/243-41-75

Vissza a fogas kérdésekhez

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük