Miért van fogkövem?

Miért van fogkövem?

Miért van fogkövem?

Páciens vélemény: Vakon bízom a doktornőben. Sohasem fájt nála a fogkő leszedés, pedig előtte más fogorvosoknál a csillagokat láttam. Amellett, hogy fájdalommentes, gyönyörű lesz utána a fogam. A gyémántszemcsés tisztítást imádom! Nagyon eredménye kezelések ezek itt a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben! Szeretek ide járni, biztos, hogy egész életemben csak ide jövök. Hála, hogy megtaláltam ezt a helyet, hogy megtaláltam a kedves Győrfi doktornőt! Vincze Zsuzsanna

Azt tapasztaljuk, hogy nem számít a távolság, több száz és több ezer kilométerről is jönnek a páciensek a fogászati kezelésekre. Aki már járt nálunk még a fogkő-eltávolításra is hozzánk jön vissza, még nagy távolságok esetén is.

Miért van fogkövem?

A legtöbb páciens azon “siránkozik, hogy miért van fogköve? Pedig, ha valaki időben leszedeti a fogkövét, akkor a fogkő nem okoz gondokat, nem okoz károsodást a fogakon és a fogakat tartó szövetekben.

A fogkő esztétikailag is sok problémát okoz. A szájszag nagyon sok esetben a lepedéknek és a fogkőnek köszönhető.

A szájban lévő baktériumoknak és a nyál összetételének köszönhetően szinte minden embernek keletkezik fogköve. Csak nem egyforma mértékben. Mindenkinek olyan időközönként kell leszedetnie a fogkövét, ahogy az termelődik. Hisz van akinek havonta, van akinek 2 havonta kell leszedetnie a fogkövét. Egy a lényeg, hogy ne okozzon károsodást, azaz időben, mindenkinek a saját idejében kell a fogorvosnak eltávolítani a fogkövet.

Miért van fogkövem?

A gondos szájápolás csökkenti a fogkő képződését. Ezért fontos, hogy a fogorvos megtanítsa a pácienseinek a helyes szájápolás lépéseit!  A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben nem csak megtanítjuk, de “számon is kérjük” megtanított szájápolás kivitelezését. Persze nem rossz értelemben, hanem a páciens érdekében, hogy segítsünk neki. Ennek minden betegünk nagyon örül, hiszen felfrissítjük ilyenkor a már megbeszélteket.

Miért van fogkövem?

A fogkő ínygyulladást, íny visszahúzódást, majd a későbbiekben csontpusztulást is okozhat. Ez utóbbiak gócként is szerepelhetnek, azaz gócbetegségeket okozhat. Ezért ez nem játék.

Telefonszám:06-20/243-41-75

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük