Altatásos fogászat

Szépélet Magazin – Altatásos fogászat

Altatásos fogorvoslás, avagy a professzionalizmus fogászati csúcsa!

Vakító fények közepette, szánk felé közeledő műszerek, egyre gyorsabb ütemben, jobbra és balra tekintő pillantások, és a pániktól már izzadságcseppek gyöngyöznek a homlokunkon. Sokan érzik ezt közülünk, amikor a fogorvosi székbe kell ülnünk. De a félelem ideje lejárt, mert itt dübörög már a küszöbön az altatásos fogorvoslás!

Az eljárás, ami – ahogyan Dr. Győrfi Adrienne, a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő, és a fogorvosi szakma egyik szaktekintélye is nevezi – egy újfajta csoda. Egy professzionális technika/eljárás, amely során még csak azt sem vesszük észre, amikor elalszunk a fogorvosi székben, pedig ez még csak a kezdet. Erről, a ma Magyarországon újdonságnak számító eljárásról kérdezem a doktornőt, aki, mondhatni úttörőnek számít a témában.

KIKNEK AJÁNLJA EZT A MÓDSZERT?

Bárkinek, aki nem akar semmit sem érezni és tudni a fogászati kezelésről, aki annak az emlékét sem szeretné hazavinni magával, hogy egyáltalán fogorvosnál járt. Ajánlom mindazoknak is, akik rettegnek a fogorvostól, a kezeléstől vagy szégyellik fogaik jelenlegi állapotát, esetleg öklendezéssel, hányingerrel küszködnek, avagy nem tudják kitátani a szájukat.

AKKOR MONDHATJUK ÚGY IS, HOGY AZ ALTATÁSOS FOGÁSZATI ELJÁRÁS A PRAKTIKUSSÁG MELLETT LÉNYEGÉBEN KÉNYELMI SZEMPONTOT IS SZOLGÁL?

Igen, már csak azért is, mert teljesen fájdalommentes, nem jár kellemetlen utóhatással és rossz emlékekkel sem.

MIBEN KÜLÖNBÖZIK A FEHÉRGYÖNGY FOGÁSZATI MAGÁNRENDELŐBEN VÉGZETT ALTATÁSOS ELJÁRÁS MÁS FOGÁSZATOKÉTÓL?

Míg más rendelőkben két olyan eljárást szoktak alkalmazni – éber szedáció és orrszonda használata –, melyeknek, sajnos mindegyike valamilyen kellemetlenséggel jár, addig nálunk az altatóorvos az altatóanyagokat intravénásan juttatja a szervezetbe – ez érzésre egy egyszerű vérvételhez hasonlít –, illetve az érzéstelenítő injekciót is altatásban adjuk be a beteg szájába, így nem jut el a fájdalominger az agyba, ami egy fogorvosi kezelésnél rendkívül fontos szempont.

MI AZ ELŐNYE AZ ALTATÁSOS KEZELÉSNEK?

A Fehérgyöngy Magánrendelő altatásos eljárása során, egy kezelés alkalmával, egyszerre több beavatkozás is elvégezhető, legyen szó vésésről, tömésről, gyökérkezelésről stb., akár több fog esetében is. És hogy a beavatkozás során, egyetlen perc se vesszen kárba, amíg arra várok, hogy az altatott páciens elzsibbadjon, le tudom szedni a fogkövét is.

MENNYI A MAXIMUM, ALTATÁSBAN ELTÖLTHETŐ IDŐ?

Egy alkalommal, maximum 3,5 órán át tudjuk altatni a pácienst, ez azonban hosszú idő, ami alatt akár több beavatkozást is el tudok végezni egyszerre.

SZÜKSÉG ESETÉN MILYEN IDŐKÖZÖNKÉNT ALKALMAZHATÓ ÚJBÓL AZ ELJÁRÁS?

Ha szakmai szempontból indokolt, akkor akár egy hét után is újból ismételhető.

MENNYIRE BIZTONSÁGOS?

Az altatás során, altatóorvosunk végig figyelemmel kíséri a páciens életfunkcióit, továbbá semmilyen, a szervezetet károsító gyógyszert nem juttatunk be a szervezetbe. Mindemellett, ez a fajta altatás bármikor felfüggeszthető. A laikusok úgy gondolják, hogy a beavatkozást alapos orvosi kivizsgálás kell, hogy megelőzze, az Önök rendelőjében azonban az altatáshoz nincs szükség teljes körű kivizsgálásra.

EZ A MAGABIZTOSSÁG A TÖBB, MINT 30 ÉVRE VISSZATEKINTŐ, MAGAS SZINTŰ SZAKMAI GYAKORLATBÓL FAKAD?

A Fehérgyöngy Magánrendelőnek nem csak a szakmai múltja, de nagyfokú, orvosi körültekintése, és páciensorientált szemlélete is garancia az eljárás sikerére. Nálunk valóban nincs szükség előzetes orvosi kivizsgálásra, mivel a beavatkozás megkezdése előtt, altatóorvosunk alaposan kikérdezi a beteget, felméri egészségügyi állapotát, valamint műszereink segítségével a beavatkozás során is végig figyelemmel kísérjük az altatott pácienst.

MEKKORA AZ ÉRDEKLŐDÉS AZ ELJÁRÁS IRÁNT?

Az érdeklődés hatalmas, ami annak köszönhető, hogy a pácienseimet lenyűgözte az altatásos fogorvoslás, így nem is csoda, hogy a kezelés híre már országhatárainkon is túlnyúlik, és a világ számos pontjáról érkeznek hozzám betegek.

ANNAK, AKI VÉGÜL A FÚRÓ HANGJA ÉS FÁJDALOM HELYETT INKÁBB AZ ÁLMODOZÁSOK ÓRÁJÁT VÁLASZTJA, MENNYIRE MÉLYEN KELL A ZSEBÉBE NYÚLNIA AZ ELJÁRÁSBAN VALÓ RÉSZVÉTELHEZ?

Egy óra altatás ára mindössze húszezer forintba kerül, amely összegért cserébe a páciens nem csak egy felejthetetlen élményben részesül, hiszen a fogászati beavatkozásokból nem érez semmit, de az ébredést követően sem fájdalmai, sem kellemetlen élményei nem lesznek, és örökre elfelejtheti a fogorvostól való félelmét.

Szerző: Horváth Kitti Gabriella

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük